Центр професійного розвитку "Освітня траєкторія" Дніпровської міської ради

27 серпня 2021 року відбувся вебінар з педагогічними працівниками природничої освітньої галузі (хімія, біологія) за темою: «Шляхи реалізації компетентнісно – орієнтованого підходу до навчання предметів природничої освітньої галузі в контексті положень Концепції «Нова українська школа» у новому 2021/2022 навчальному році».

27 серпня 2021 року відбувся вебінар з педагогічними працівниками природничої освітньої галузі (хімія, біологія) за темою: «Шляхи реалізації компетентнісно – орієнтованого підходу до навчання предметів природничої освітньої галузі в контексті положень  Концепції «Нова  українська школа» у новому 2021/2022 навчальному році». Ініціатором проведення є Центр професійного розвитку педагогів «Освітня траєкторія» Дніпровської міської ради. Педагоги міста разом з консультантом природничої галузі Галиною Руденко визначили актуальні напрями та сформулювали завдання для реалізації змісту й оновлення методів навчання природничої освітньої галузі у новому 2021/2022 навчальному році, також були опрацьовані нормативні документи, проведений аналіз чинних навчальних та модельних програм.

Спікерами вебінару були запрошені:

 Ірина Пахомова, кандидат фізико – математичних наук, доцент кафедри фізики кристалів фізичного факультету ХНУ імені В.Н. Каразіна;  незалежний експерт з питань імерсивних технології в освіті, освітніх платформ, ресурсів щодо реалізації змішаного навчання; сертифікований спеціаліст із дистанційного навчання і інноваційних технологій навчання (доповнена реальність), яка презентувала досвід з використання імерсивних технологій у навчанні, а також познайомила педагогів з перевагами  технологій доповненої та віртуальної реальності у навчанні.

Іван Іванов, засновник Центру нової освіти; тренер з інноваційної педагогіки та ІКТ; сертифікований учитель-експерт Microsoft; автор практичних тренінгів і курсів; організатор онлайн-конкурсів для освітян, який надав  рекомендації щодо ефективного використання онлайн-ресурсів у природничій освітній галузі основної школи.

Консультант Галина Руденко запросила всіх на віртуальну екскурсію та  ознайомила з роботою сайту КУ «Центр професійного розвитку «Освітня траєкторія» Дніпровської міської ради,  де розміщені матеріали для педагогів, а також формами зворотного зв’язку, формами для замовлення консультацій.

Педагогічним працівникам було запропоновано взяти участь у  діагностичному анкетуванні педагогічних працівників природничої освітньої галузі з метою проектування індивідуальної траєкторії професійного розвитку.